Перейти до основного вмісту

Віртуальна "Прес-весна"? Організатори таки вміють зазирати в майбутнє



«Прес-весна» – слово, що дзвенить у вухах/телеграм-чатах/розмовах усіх студентів-журналістів із першого навчального в семестрі січневого дня. Когось (зазвичай керівника університетської команди) доводить до істерики, когось – надихає на перший сміливий текст, комусь дарує пригоди, але байдужим стовідсотково не залишає нікого. Мене – стовідсотково, адже саме ця медійна весна займає в моєму серці цілий океан спогадів і планів.
Здавалося б з року в рік ніщо не може порушити цієї ніби давно відрепетируваної ідилії: хаос, суперечки, сльози, курйози, що з університетських коридорів перелітають у повноцінні матеріли… Проте не цього разу: саме в розпал найгарячішої передфестивальної пори партизанською вилазкою до нас у гості підкрався карантин і … показав магічні здібності організаторів фестивалю зазирати вперед  – тему цьогорічної «Прес-весни» перевірила «на своїй шкурі». З усією відповідальністю заявляю: в умовах страшного періоду, що охопив увесь світ і починається на букву «К», вона надактуальна. Саме карантин змусив усіх нас диджиталізуватися на повну.
Здавалося б куди далі? Пектораль в Музеї історії України вже можна приміряти через спеціальний інстраграм-додаток, у віртуальній реальності на концерті побувати або ж над Києвом політати. А як же готівка, розклад занять, сервіси ля вивчення іноземної мови і планувальники? Все це вміщалося принаймні в моєму мобільному і до карантину. Але віртуальної кави ще точно не було. Але тепер є. разом з усвідомленням, що варто цінувати кожну мить життя – як банально ця фраза не звучить, однак скільки у ній сенсу.
Авжеж, ти молода, тож з легкістю долаєш шлях від теми до теми, швидко і наполегливо вчишся новим технологіям і надихаєш не відставати, ведучи за собою шеренги журналістів

Тож, Прес-весно, лови від мене респект і зізнання у захопленні! Авжеж, ти молода й з легкістю долаєш шлях від теми до теми, швидко і наполегливо вчишся новим технологіям, опановуючи все на льоту, і надихаєш не відставати, ведучи за собою шеренги таких же, як і ти, молодих і завзятих журналістів. 

До зустрічі на цьогорічному фестивалі. Віртуальному, але вірю, що не менш захопливому й атмосферному. 

Фото надане прес-службою УДФСУ

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Катерина Рахуба: «Я йшла на сцену з думкою: реваншу не буде»

Переможниця найдовгоочікуванішого шоу краси міста відверто поділилася враженнями.  «Міс Бориспіль-2017» про…  …Корону.   Порівняно з тіарами, завойованими в школі і на «Випускниці», ця була важка. Ґулю не надавила, бо зачіска об’ємна і гарно її підтримувала. Поставила її на полицю з медалями і кубками, що завойовувала на різноманітних, переважно танцювальних, конкурсах. У піжамі з короною не фотографувалася, але зробила світлину молодшої сестрички з тіарою на голові. Для неї це фантастика: дивилася на нагороду зі сцени, а тут ще й приміряти змогла. 

По життю у вишиванці

«Кожен хрестик на вишиванці несе в собі величезний масив інформації», – впевнена  майстриня Оксана Лисенко.  Для неї такий одяг – незмінний атрибут буття, код свого роду. Можливо, через це жінка з трепетом і сльозами в очах розповідає про свої вишиванки.   «Здається, що з любов’ю до вишиванок я народилася. Гостро відчула це, коли ми в 1987 році переїхали з Рівненщини на Київщину. У школі був захід, на який   треба святково прибратися, а вишиванки тоді в мене не було. Попросила бабусю виготовити, бо в мене ж свято. Вона її потягом передала. У вишиванці в класі я була одна, діти неоднозначно зреагували, ніби я якась не така. На сватання чоловіку в Яготинському районі подарувала сорочку. Для нього такий подарунок був шоком, хоча тоді вже люди почали прокидатися від такого незнання, недотримання традицій. Чоловік, до речі, спершу стидався вдягати вишиванку, ховав її під піджак. А після Помаранчевої Революції нас запросили на свято. І він мені каже, що приїде після роботи, зранку в

Інжир: кіт, що живе в соцмережах

Він має власний кулінарний блог, щоночі співає Гімн, в’яже шарфики, і балотувався у президенти. А ще встиг опинитися на справжній касці, запустити флешмоб і заслужити всенародну любов. Це кіт Інжир . І раптом хто не знає: він живе не в розкішних апартаментах, а у Фейбуку й Інстаграмі . Бо не пухнастий, а віртуальний, тож замість дев’яти життів має вічну фантазію свого творця. Як вигаданий персонаж змінив життя однієї журналістки і кількох тисяч книгоманів, чи існує любов між віртуальним героєм і справжньою тваринкою і чому котики – «універсальна мова людства», дізнавалася у авторки персонажа – Олени Павлової , яка, до речі, провела мені майстер-клас з малювання кота Інжира. Автопортрет: Інжир із авторкою Оленою Павловою. Малюнок О. Павлової КРИМСЬКИЙ ІНЖИР І ПАЛКА ДЛЯ СЕЛФІ Звідкіля ж узявся кіт Інжир? «Дуже треба було кота! Ні, не від осінньої депресії, просто захотілося, – розповідає художниця Олена Павлова. – Але ми з чоловіком – журналісти, до того ж багато подорож